Et typisk forløb hos Kørekort Aarhus ser således ud:

Sådan får du dit kørekort

Du møder første gang til teoriundervisning om onsdagen kl. 19, i den uge du har tilmeldt dig holdstart. Her får du en grundig introduktion til forløbet samt en række praktiske informationer.

Teoriundervisning:

Teoriundervisningen foregår fast fra kl. 16-19 mandag, tirsdag, onsdag og torsdag i vores lokaler på Jægergårdsgade 142 med 4 lektioner pr. gang. Det indebærer, at det typisk tager omkring 4 uger at gennemføre teoriundervisningen, men vi kører også lynforløb, hvor vi aftaler individuelt, hvor mange teoritimer du har om ugen, og på den måde kan du have gennemført teoriundervisningen på bare to uger.

Manøvrebane/køreteknisk anlæg

Manøvrebanen er første gang du skal sætte dig i en bil og køre selv. Dette kaldes også populært for kravlegården, hvor du får dit første møde med bilen og får mulighed for i trygge rammer at lære at betjene bilen.

Vi benytter Hørningbanen som manøvrebane og du afhentes på køreskolen efter aftale og køres ud til manøvrebanen, hvor kørerlæreren står klar til at modtage dig. Undervisningen varer 4 x 45 minutter, og efter endt undervisningen bliver du kørt tilbage til køreskolen. Transport til og fra manøvrebanen er gratis.

Køretimer:

De første køretimer finder sted efter at du har været på manøvrebane, og du starter med at køre nogle lette ruter, hvor du får mulighed for at blive godt kendt med at betjene bilen og færdes i trafikken. Herefter stiger sværhedsgraden gradvist frem til køreprøven. Hver køretimer varer ca. 45 min.

Teoriprøve:

Når du har haft de lovpligtige 29 teorilektioner og 14 køretimer, kan du gå til teoriprøven, som afholdes af politiet. I den forbindelse skal du betale stempelafgift til politiet på 600 kr. Vi sender dig naturligvis først op til teoriprøven, når vi mener, at du har en god chance for at bestå den.

Glatbane/køreteknisk anlæg

Som afslutning på køreundervisningen skal du på et køreteknisk anlæg i 4 x 45 min. Vi benytter køreteknikken i Viborg, som har et af Danmarks mest moderne anlæg, hvor erfarne instruktører står klar til at modtage dig. Vi sørger for transport til og fra køreteknikken, ligesom forplejning er inkluderet.

På glatbanen lærer du at håndtere nødsituationer ligesom du bliver bekendt med, hvordan årstidernes forskellige vejrforhold kræver ekstra opmærksomhed. Transport til og fra køreteknisk anlæg er gratis.

Køreprøve:

Når du har bestået din teoriprøve, været på glatbane og haft mindst 16 køretimer, kan du komme til køreprøven, men vi sender dig ikke til køreprøven, før vi føler os sikre på, at du har en god chance for at bestå den. Der kan indimellem være en del ventetid på at komme op til køreprøven, så det er derfor en god ide at have aftalt det tidligt i forløbet, hvornår du sigter på at kunne komme til køreprøven.

Tilmeld dig et hold hos Kørekort Aarhus

Vi har allerede registreret en bruger med den indtastede email.


Hvis du mener dette er en fejl eller ønsker at skifte hold, så kontakt os venligst på telefon 27 62 20 00, på email ms@korekortaarhus.dk eller brug kontaktformularen her på siden.